Bli trafiklärare!

Brinner du för att utveckla andra samt ha en god pedagogisk och social förmåga – då ska du bli trafiklärare. Som trafiklärare får du möjligheten att arbeta i en växande bransch där du bidrar till en ökad trafiksäkerhet. Trafiklärare är ett spännande och omväxlande yrke med goda arbetsutsikter.

Läs mer och vad du behöver tänka på och känna till här.

VÅRT MÅL: ALLA STUDERANDE I JOBB EFTER UTBILDNINGEN!

– Du kombinerar dina studier på Syab med egna studier på hemorten. Läs mer.

Därför behövs det trafiklärare och trafiklärarutbildning?

Brist på trafiklärare

– Det finns en stark efterfrågan på trafiklärare generellt i hela Sverige.

– Arbetsmarknaden för trafiklärare är god, och du har stora möjligheter att få arbete direkt efter trafiklärarutbildningen.

– Samtliga som avslutade sin utbildning hos oss de senaste åren har erbjudits arbete som trafiklärare.

Trafiklärarutbildningen ökar mobiliteten

Trafiklärare är den yrkesgrupp som ger människor möjlighet att transportera sig säkert och miljövänligt. Trafiklärarna behövs för att öka människors valfrihet att resa och möjligheter till ökad mobilitet.

Bilen dominerar våra resor, oavsett kön. Körkortet är extra viktigt i mindre kommuner där bilen är nödvändig för att kunna ta sig till och från jobbet och få vardagspusslet att gå ihop. Att ha körkort är här en förutsättning för att kunna söka jobb utanför kommungränsen.

Körkort en viktig del av våra liv

Ett körkort gör det möjligt för oss alla att leva våra liv som vi vill. Utan körkort skulle inte varor kunna distribueras, tjänster skulle inte kunna utföras och människor skulle inte kunna arbeta. Dessutom skulle våra privata aktiviteter, idrott, socialt liv, familjeliv och så vidare, bli lidande. Vi skulle inte kunna bosätta oss var vi vill.

Sammantaget är du betydelsefull eftersom det är ett stort behov av trafiklärare i Sverige, därför behövs trafiklärarutbildningen.

Trafikläraryrket är inte lika konjunkturkänsligt som många andra yrken. Efterfrågan styrs mer av andra faktorer, såsom utvecklingen av ungdomskullarnas storlek, kommande pensionsavgångar och förändringar i lagar och regelverk. Utvecklingen går dock mot att fler väljer att ta körkort lite senare i livet.

Efter att du avslutat din trafiklärarutbildning finns det flera alternativ för dig att arbeta eller utbilda dig till:

  • Trafiklärare på trafikskola för personbil
  • Tungutbildare
  • Utbildningsledare
  • MC-lärare
  • Trafiklärare på gymnasiets Fordons- och transportprogram
  • Trafikinspektör

Hitta till Syab i Kalmar och Hultsfred

Syab hittar du vid Kalmar flygplats.

Syab hittar du vid Hultfreds flygplats.

Copyright (c) Syab 2018
Powered by: Aditor