Om oss   Kontakta oss

Trafiklärare, något för dig?

"Vill man se resultat av sitt jobb hela tiden så är
jobbet perfekt. Det finns inga tråkiga dagar"
Benny Johnsson, Trafiklärare

Arbetet som trafiklärare består dels av teoretisk undervisning i grupp och dels av praktiska körlektioner i bil. Det arbetet kräver att du har goda kunskaper i trafikförfattningen, trafiksäkerhet och pedagogik. För att kunna bemöta olika typer av elever krävs också att du har goda kunskaper i psykologi. Ingen elev är den andra lik och alla lär sig på olika sätt. Du kommer att få arbeta med människor i olika åldrar, med olika kulturell bakgrund och olika etniciteter. Förmågan att kunna anpassa din undervisning efter den elev du har framför dig är oerhört viktig. Belöningen är att du hela tiden ser konkreta resultat av ditt arbete. Vår uppgift på SYAB Trafiklärarutbildning är att ge dig all denna kunskap och de verktyg du behöver för att lyckas i yrket som trafiklärare.

Vi frågade trafiklärarna i vår ledningsgrupp för utbildningen, som har många års erfarenhet av yrket, om vilka egenskaper som kan vara bra att ha för att bli en bra trafiklärare. Så här svarade de:

  •  Vara lyhörd och öppen för olikheter
  •  Vilja ge och vara kreativ
  •  Se möjligheter och inte problem, vara positiv
  •  Ha social kompetens
  •  Vara en lugn person
  •  Vara pedagogisk

 Om du är osäker på att trafikläraryrket är rätt för just dig, ta gärna kontakt med en trafikskola och be att få delta under en dag för att få en inblick i yrket.