Godstransport

Som yrkesförare jobbar du självständigt och har stort ansvar för att gods ska komma fram i rätt tid. Det är ett bra yrke om man gillar omväxling i en bransch som ständigt utvecklas. ”Det bästa är friheten” säger de flesta chaufförerna om yrket.

Vår transportutbildning vänder sig till dig som är tekniskt intresserad och i första hand vill använda fordonskunskaperna för att köra och utföra olika slags tjänster.

Du får lära dig att köra tung lastbil med släp och efter godkänt yrkeskompetensbevis har du körkort för dessa behörigheter.

För att denna transportutbildning ska följa utvecklingen i branscherna är kontakten med åkerierna mycket viktig. Utbildningen ute i verkligheten bidrar till utveckling av bland annat servicekänsla, kundbemötande och förståelse för hela logistikkedjan. Kontakterna som skapats har du stor glädje av när du sedan ska söka arbete.

Behov av nya yrkesförare
Behovet av välutbildade yrkesförare är mycket stort!
Det behövs minst 7 000 yrkesförare varje år under en lång tid framöver. Runt 1 500 förare utbildas varje år inom gymnasieskolan. Trots att det också finns vuxenutbildningar är behovet av förare dock långt större än tillgången. Därför kommer det att finnas jobb inom en snar framtid.

Hitta till Syab i Kalmar och Hultsfred

Syab hittar du vid Kalmar flygplats.

Syab hittar du vid Hultfreds flygplats.

Copyright (c) Syab 2018
Powered by: Aditor